Elmetorna - Sziget utcai Tagintézmény - UNREGISTERED VERSION

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Elmetorna

Dokumentumok

Országos Elmetorna bajnokság

Immár negyedik alkalommal rendezte meg iskolánk az országos bajnokságot. A megmérettetésre 2015.jún.2-án 1000-kor került sor. Nagy izgalommal és érdeklődéssel vártuk a vendég gyerekeket, akik Halimbáról, Decsről és Szekszárdról érkeztek. A bajnokságot Monostori Mária  - az elmetorna megalapítója - és Hajzer Miklósné igazgatóhelyettes nyitotta meg.

Első évfolyam játékai:   
• MANKALA
• NÉGYEN EGY SORBAN
• ISOLA
Második évfolyam játékai:
• CUBI CUP
• SHOGI
• MALACFOGÓ
Harmadik évfolyam játékai:
• ABALONE
• QUORIDOR
• QUARTO

A versenyszabályok ismertetése után elkezdődött az „erőpróba”. Sok-sok izgalmas játszmát láthattunk. A szoros küzdelmek után a határtalan boldogság és szomorúság pillanatait is megélhettük a diákokkal. Hiába hangsúlyoztuk ennek a napnak mindenki a győztese, ám a vereséget elfogadni, mindig nehéz.
A verseny időtartalma most is 90 perc volt. Az eredményhirdetésig szabad játékot szerveztünk az udvaron a vendég gyereknek. Örömmel tapasztaltuk a kollégákkal, hogy a bajnokság alatt összebarátkoztak egymással a gyerkőcök.
Reményteljes várakozással múltak el a percek, míg kihirdettük a bajnokság legeredményesebb versenyzőit.
Iskolánk diákjai eredményesen szerepeltek.

Büszkék vagyunk sikereikre!
I. korcsoport:
1.Juhász Milán  
1.c   Csillag Beáta
3.Tajti Marcell  
1.c   Csillag Beáta

II. korcsoport:
3.Kratancsik Ádám  2.c  Somogyi Ágnes

III. korcsoport:
2.Theisz Lóránt  
      4.b  Bukta Emese
3.Kanizsai Dominik
4.c  Szolga Rózsa
   
                                    Szili Anikó


Iskolánkban 2010 – 2011-es tanévtől tanítunk  „Elmetornás” játékokat felmenő rendszerben. Mára már az 5. évfolyamon is oktatjuk a diákoknak, hogy minél több logikai és stratégiai játékot ismerjenek meg és szabadidejükben  is tovább játsszák azokat.
Iskolánk 2011-től Referencia Iskola a módszer alkalmazására. Mi adunk otthont 2012-től az évenkénti Országos Bajnokság megrendezésének is. Büszkék vagyunk a sikereinkre, melyeket a versenyeken értünk el!

Mi az Elmetorna?
Az Elmetorna játékos kompetencia fejlesztő program, megalapítója Monostori Mária matematika szakos tanár. Logikai, stratégiai, táblás és ősi játékokkal fejlesztjük a gyerekek gondolkodását, memóriáját, figyelmét, térlátását. Önismereti játékok széles skálájának segítségével fejlesztjük személyiségüket és kognitív kompetenciáikat. Megtanítjuk őket logikusan gondolkodni, problémát megoldani, küzdeni, dönteni (nehéz helyzetekben), együttműködni társaikkal, elfogadni a vereséget és nem utolsó sorban viselni, elhordozni a győzelmet.

A módszer oktatása során elkötelezett célunk a kudarctűrő képesség fejlesztése is. Erősítjük a gyerekekben, hogy az életben mindennek van oka és értelme. egy játszma elvesztése csak annak kudarc, aki nem tud belőle tanulni. Vereségeink lépcsőfokok fejlődésünkben, ha jóra tudjuk fordítani. a hosszú távú cél nem a másik legyőzése, hanem saját magunk fejlődése. A stratégiák megtanulása tapasztaltabbá teszi a gyermeket és a nehezebb körülmények között is jobban megállja majd a helyét.

Nézzük meg, hogyan vélekednek diákjaink az ELMETORNÁRÓL!

Az országos verseny forgatókönyve.

Képek az iskolai foglalkozásokról és az országos elmetorna versenyről.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz